Νέα διπλή τραγωδία με 21 νεκρούς στο Αιγαίο

Νέα διπλή τραγωδία με 21 νεκρούς στο Αιγαίο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

Δύο ακόμα νέα ναυάγια με θύματα αρκετούς πρόσφυγες σημειώθηκαν το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου με σκάφη που ξεκίνησαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου, όταν ανετράπη ξύλινη λέμβος στην οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επέβαιναν πάνω από 150 πρόσφυγες

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ – Πούμα και τρία αλιευτικά και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.

Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των λιμενικών.

Επίσης, τα μεσάνυκτα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου κοντά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, δύο παιδιά και μία γυναίκα, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και βρίσκονται