Νέα εμπλοκή στην παραχώρηση του ΟΛΠ;

Νέα εμπλοκή στην παραχώρηση του ΟΛΠ;
Άποψη απο τις εργασίες στην προβλήτα 3 στο Ικόνιο , Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. Προχωρά με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή του Δυτικού Τμήματος της Προβλήτας ΙΙΙ στο Νέο Ικόνιο από την COSCO. Ξενάγηση στο έργο επέκτασης προβλήτας 3 ΟΛΠ οργάνωσε ο όμιλος εταιρειών ΤΕΚΑΛ που κατασκευάζει το έργο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης διαπίστωσαν 11 από τα 13 μέλη του ΔΣ.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εγκριθεί από τους μετόχους του Οργανισμού αλλά και να ψηφισθεί και στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού του Πειραιά, εξετάστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 11 από τα 13 μέλη του συμβουλίου αποφάσισαν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης. Αυτό που επικαλούνται κάποια από τα μέλη του συμβουλίου του ΟΛΠ είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν προχώρησε σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την εν λόγω σύμβαση.

Επίσης αποφασίστηκε η διεύρυνση σχετικής επιτροπής που είχε δημιουργηθεί το 2014 για το θέμα αυτό, ενώ ζητείται από το ΤΑΙΠΕΔ και τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναδιαπραγμάτευση της εν λόγω σύμβασης και να εξεταστεί αν εγκρίνεται η τροποποίησή της, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 15.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ δεν ψήφισε και απείχε της διαδικασίας ενώ ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ που ήταν αρνητικός, φέρεται να ανέφερε ότι έως τώρα με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει τηρηθεί όλη η νομιμότητα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ παραδόθηκε στα 13 μέλη του ΔΣ του Οργανισμού στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Εκρηκτικό κλίμα στην κυβέρνηση για τον ΟΛΠ