Η εξαγορά της Apple που φιλοδοξεί να φέρει μια νέα εποχή στο Apple Music

Η εξαγορά της Apple που φιλοδοξεί να φέρει μια νέα εποχή στο Apple Music

Η «μάχη» εναντίον του Spotify κορυφώνεται.

Η Apple επεκτείνει την μουσική της παρουσία με την αγορά μιας μικρής μουσικής τεχνολογικής startup που ανακαλύπτει νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Ιδρυμένη από τα πρώην στελέχη του Skype, Saul Klein και Denzyl Feigelson, η Platoon βοηθά στην χρηματοδότηση και διανομή ανεξάρτητου μουσικού περιεχομένου σε διάφορα κανάλια όπου δεν θα είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν διαφορετικά. Οι όροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών δεν δημοσιοποιήθηκαν, σύμφωνα με το CNBC.

Καλλιτέχνες που μοιράζονται το περιεχόμενό τους στο Platoon θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Apple να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της, όπως για παράδειγμα το Spotify, που βασίζεται πολύ στις συνδρομές από τους χρήστες του. Η Apple θα μπορούσε να ανακαλύψει και να εξελίξει νέους καλλιτέχνες έτσι ώστε να γίνουν αποκλειστικοί καλλιτέχνες στην πλατφόρμα Apple Music.

Η Platoon παρέχει πρόσβαση σε καλλιτέχνες που δεν έχουν την απαραίτητη πλατφόρμα προκειμένου να μοιραστούν την μουσική τους με ένα μεγαλύτερο κοινό. Με τις υπηρεσίες της, η εταιρεία δίνει στους μουσικούς στούντιο και εργαλεία κοινωνικών δικτύων προκειμένου να ανακαλυφθούν από περισσότερες δισκογραφικές που ψάχνουν να υπογράψουν νέους καλλιτέχνες.

Η πιο πρόσφατη αγορά της Apple πριν από αυτή, ήταν τον Μάιο του 2014, όταν απέκτησε την Beats Electronics, έναντι 3 δισ. δολαρίων.