Νέα γενιά στην ηγεσία: «Δεν άλλαξε τίποτα και όλα αλλάζουν»

Νέα γενιά στην ηγεσία: «Δεν άλλαξε τίποτα και όλα αλλάζουν»
Συνεχής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργία Mega Brokers Academy!

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του, την εμπειρία της προηγούμενης γενιάς, δίνοντας ευκαιρίες στα ταλέντα από τη δεξαμενή των millennials και των z-ers και προσηλωμένος σε ένα πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers, εγγυάται «πελατοκεντρική προσέγγιση» στην αγορά και σταθερή ανάπτυξη και υποστήριξη στους ανθρώπους της εταιρείας του, που διαθέτει πάνω από 1.350 συνεργάτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ενώ οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεπεράσουν τα 71 εκατ. ευρώ.

Μιλά με ενθουσιασμό στο Fortune Greece για τη διευρυμένη ευθύνη που ανέλαβε, σχετικά πρόσφατα, στην Mega Brokers. «Παρέλαβα τη σκυτάλη από μία ηγεσία που με τους άρτιους χειρισμούς της κατόρθωσε να φέρει τη Mega Brokers στη θέση που βρίσκεται σήμερα» σημειώνει και υποσχέθηκε σε εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας ότι «από αυτή τη μετάβαση τίποτα δεν άλλαξε αλλά και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν».

Και το εξηγεί: «Όπως πρώτα, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο όραμα, τις αξίες και την αποστολή της Mega Brokers, μέσα από την πλήρη και αποτελεσματική υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας. Παράλληλα, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα κελεύσματα που επιτάσσει το σήμερα. Για να το πετύχουμε έχουμε καταρτίσει πενταετές στρατηγικό σχέδιο που συνδυάζει τους ήδη εδραιωμένους άξονες ανάπτυξης της εταιρείας, με όλες τις νέες τάσεις που διέπουν το σύγχρονο επιχειρείν».

Στους στόχους της Mega Brokers εντάσσονται η δομημένη αύξηση μεριδίων μέσω του partner development, μια νέα οπτική για το πώς θα πρέπει να μεταφράζεται σήμερα η έννοια της «πελατοκεντρικής προσέγγισης», πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και αξιοποίηση των νέων γενιών ασφαλιστών μέσα από τις δεξαμενές των millennials και z-ers. Η στοχοθέηση, σύμφωνα με τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου, γίνεται με γνώμονα την αέναη προσπάθεια της Mega Brokers για ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις.

Εξάλλου, αυτό αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη, καθώς το 2022 θα είναι για τη Mega Brokers μια πολύ αποδοτική χρονιά. Για πρώτη φορά, οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 71 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από προμήθειες θα φτάσουν τα 13,2 εκατ. ευρώ και το μεικτό αποτέλεσμα της εταιρείας, τα 4,8 εκατ. ευρώ.

Τι κάνει τη διαφορά

Κύριο στοιχείο διαφοροποίησης της Mega Brokers, σύμφωνα με τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου, αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της. «Όταν διαθέτεις ένα τόσο πολύτιμο asset φροντίζεις να το ενισχύσεις, κάτι που κάνουμε στην Mega Brokers, μέσα από συνεχείς εκπαιδεύσεις και την παροχή σύγχρονων μέσων που απαιτούνται για την επιτέλεση του έργου τους.

Επίσης, σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας αποτελεί η άρτια οργάνωση και διάρθρωση των υποδομών και των τρόπων λειτουργίας της, μέσα από διαδικασίες που προάγουν την αποτελεσματικότητα που διέπει τις συνεργασίες μας. Με εχεμύθεια, αξιοπιστία και συνέπεια, είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, αποδίδοντας αποζημιώσεις με τον πιο άμεσο τρόπο της αγοράς».

Η Mega Brokers καλύπτει όλο το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλιση επιχειρήσεων

Το χαρτοφυλάκιο και η «διάγνωση» της αγοράς

Η Mega Brokers καλύπτει όλο το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλιση επιχειρήσεων, καλύπτοντας τον Κλάδο Περιουσίας και Ευθυνών επιχειρήσεων, Ομαδικά Ασφαλιστήρια Υγείας και Αποταμίευσης κτλ., ενώ διατηρεί κυρίαρχη θέση και στις retail ασφαλίσεις με περισσότερα από 300.000 ενεργά συμβόλαια.

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου αναφέρεται ειδικότερα στη σημασία που έχει για μία επιχείρηση η έγκαιρη διάγνωση των μελλοντικών αναγκών της αγοράς, κάτι που έγινε από την Mega Brokers στον τομέα των Cyber ασφαλίσεων. «Ανιχνεύσαμε τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, προετοιμαστήκαμε και διαθέτουμε υπηρεσίες για να τους βοηθήσουμε προκειμένου να προστατευτούν αλλά και να μάθουν να χειρίζονται και να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά», τονίζει.

Η στρατηγική υπαγορεύει διεύρυνση εργασιών με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο το οποίο θα επιτρέπει στην Mega Brokers να πορεύεται με ασφάλεια. Μέχρι το 2030 στοχεύει σε ανάπτυξη στους κλάδους Ζωής και Υγείας και στις Επιχειρηματικές ασφαλίσεις και στόχος είναι πάνω από το 55% του χαρτοφυλακίου να αποτελείται από τις συγκεκριμένες προϊοντικές ομάδες.

Ο ανταγωνισμός στο διαδίκτυο

Για τον ανταγωνισμό στο διαδίκτυο ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι η ανάγκη για προσφορά επαγγελματικών συμβουλών και αξιόπιστης καθοδήγησης από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με εξειδίκευση, δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με εκείνη των online υπηρεσιών. «Η πλειονότητα των καταναλωτών, εκ προοιμίου δεν μπορεί να γνωρίζει από συμβόλαια, καλύψεις, όρους και ψιλά γράμματα. Το αντικείμενο που υπηρετούμε δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία απλή αντιπαραβολή τιμών. Επί 33 χρόνια στην Mega Brokers, πορευόμαστε με γνώμονα την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτό δε σημαίνει πως δεν αντιλαμβανόμαστε την αξία της τεχνολογίας. Αντιθέτως, την αξιοποιούμε και τη συνδυάζουμε με την ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση. Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, το www.megainsurance.gr, μέσω του οποίου και πάντα με την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών μας, οι πελάτες μπορούν να ενημερωθούν και να αγοράσουν προϊόντα του Κλάδου Υγείας, απολαμβάνοντας σε όλα τα στάδια, την καθοδήγηση ενός επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Σύντομα στην πλατφόρμα θα προστεθούν και άλλα ασφαλιστικά προϊόντα».

Οι κινήσεις για την εδραίωση της ηγετικής θέσης

Στόχος για το 2023 είναι ο διπλασιασμός του budget που διαθέτει η εταιρεία για την εκπαίδευση των στελεχών και των συνεργατών της. «Πιστεύουμε στη δύναμη της εξέλιξης μέσα από την υψηλού επιπέδου κατάρτιση και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοινώνοντάς σας επίσημα και για πρώτη φορά, τη δημιουργία της “Mega Brokers Academy», σημειώνει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την οποία σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, η στοχοθεσία μας, περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων διοικητικών γραφείων σε περιφερειακές πόλεις, επενδύσεις τεχνολογίας, ένταξη νέων ταλέντων στο δυναμικό μας από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αλλά και έμπειρων στελεχών με γνώσεις. Παράλληλα, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εξαγορές και να εξετάσουμε συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών του κλάδου μας.

*Φωτογραφίες: Νώντας Κουτσούκης
**Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ