Νέα «μάχη» ξέσπασε μεταξύ Μάρτιν Σουλτς και ΑΝΕΛ

REUTERS

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε «ακροδεξιό κόμμα» τους Ανεξάρτητους Έλληνες – Ποια ήταν η απάντηση που έλαβε.

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με το «περίεργο, ακροδεξιό» κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, ο Μ. Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση: «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο Σουλτς.

Ο Γερμανός πολιτικός συμπλήρωσε λέγοντας: «Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου φαίνονται λίγο παράδοξα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά υποστήριξε πως ο Καμμένος είναι «απρόβλεπτος» και πρέπει πάντα να βρίσκεται «υπό έλεγχο».

«Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις. Όμως έπειτα… αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκίστικο κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

Απάντηση των ΑΝΕΛ

Για έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμό που υπηρετεί και παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, κατηγορούν τον Μάρτιν Σουλτς, οι ΑΝΕΛ.

«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στον θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις ”ακροδεξιό” όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικά άρθρα