Νέα μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την Spotawheel

Η Spotawheel, η ψηφιακή πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που κατατάσσεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη, έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η VentureFriends ηγήθηκε της χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή των Adevinta Ventures, UNIQA Ventures, Rockaway Ventures Fund, Velocity Partners, Endeavor Catalyst, FJ Labs, Collective Spark καθώς και άλλων θεσμικών επενδυτών.

“Είναι καταπληκτικό που επιταχύνουμε το ταξίδι μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τοπίου των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, υποστηριζόμενοι από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τους χρηματοδοτικούς μας εταίρους. Θέλουμε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία αυτοκινήτων σε εξαιρετική ποιότητα, προσφέροντάς τους τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσουν ή απλά να οδηγήσουν οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητα του στόλου μας. Τα FinTech προϊόντα που ετοιμάζουμε, όπως η νέα μας υπηρεσία συνδρομής για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ακολουθούν αυτή ακριβώς τη λογική. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε κάθε άτομο να οδηγεί πραγματικά σπουδαία και ασφαλή αυτοκίνητα.” δήλωσε σχετικά ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε περαιτέρω την Spotawheel στην προσπάθειά της να επεκταθεί διεθνώς, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τεχνολογία που χρησιμοποιεί όπως και το στόλο της. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε μια δομικά προβληματική αγορά, ενώ η προσπάθειά της να βελτιώσει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της είναι απαράμιλλη.” σημείωσε ο Γιώργος Δημόπουλος, Partner της VentureFriends.

Η Spotawheel ιδρύθηκε το 2016 από τους Χάρη Αρβανίτη, Χρήστο Ζη και Κυριάκο Αγαδάκο και αναμένει πενταπλασιασμό του στόλου της, ενώ επεκτείνει σημαντικά τη δυνατότητά της να ελέγξει και να προετοιμάσει έως και 50.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η εταιρεία απασχολεί προς το παρόν 380 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 180 απασχολούνται στην Ελλάδα, και αναμένεται να πραγματοποιήσει πάνω από 700 νέες προσλήψεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητες της στη Γερμανία και σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ο εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης και αγοράς οχημάτων που έχει αναπτύξει, συνδυάζοντας αρμονικά τεχνολογίες αιχμής όπως Big Data και Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).