Νέα Παγκόσμια Τράπεζα ιδρύει η Κίνα

Νέα Παγκόσμια Τράπεζα ιδρύει η Κίνα

Με κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων αντιτίθεται στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Τις διαδικασίες για την ίδρυση της δικής της Παγκόσμιας Τράπεζας με κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων έχει ξεκινήσει η Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times. Το (δεύτερο) παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα ανταγωνίζεται την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων, οι οποίες όπως φοβάται το Πεκίνο, δέχονται έντονη επιρροή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Μέχρι στιγμής, 22 χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένων και πλούσιων χωρών της Μέσης Ανατολής, η γνωστή «Δυτική Ασία», έχουν δείξει ενδιαφέρον για το πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα φέρει το όνομα «Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων σε Υποδομές» που στόχο θα έχει τη κατασκευή και την αναβίωση του ιστορικού δρόμου του μεταξιού, ο οποίος για μακρές ιστορικές περιόδους ένωνε την Κίνα και την Άπω Ανατολή με την Ευρώπη.

Η εν λόγω τράπεζα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα εστιάσει στην ίδρυση μιας νέας εκδοχής του «Δρόμου του Μεταξιού», τον παλιό εμπορικό δρόμο που κάποτε ένωνε την Ευρώπη με την Κίνα, την άμεση δηλαδή σιδηροδρομική ένωση του Πεκίνου με τη Βαγδάτη.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Μάιο

Νέα πτώση εμφανίζουν οι εξαγωγές το α’ τετράμηνο του έτους

Σε 25 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες θέσεις εργασίας!