Νέα πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία και Μεσσηνία – Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στις “Άσπρες Πεταλούδες”

Νέα πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία και Μεσσηνία – Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στις “Άσπρες Πεταλούδες”
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στη Φυλή, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ». ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση περιοχών.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί χάρη στην άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στο Ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες

Νωρίτερα ζητήθηκε μέσω του 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν απ’ αυτήν και να κατευθυνθούν προς Πανθεσσαλικό Στάδιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στην περιοχή ‘Ασπρες Πεταλούδες απομακρυνθείτε προς Πανθεσσαλικό Στάδιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας . Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο Χ (Twitter), στη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρες Πεταλούδες Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και ε αεροσκάφος.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ασπροπουλιά Μεσσηνίας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπροπουλιά Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14.00 και καίει σε έκταση με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι του οικισμού κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλαμάτα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροπουλιά απομακρυνθείτε προς Καλαμάτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: