Νέα συνεργασία Office Depot και Alibaba: Στόχος οι μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις

Νέα συνεργασία Office Depot και Alibaba: Στόχος οι μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις

Η συνεργασία προσφέρει στον κινεζικό κολοσσό της λιανικής πώλησης πρόσβαση σε 10 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες και 1.800 πράκτορες πωλήσεων.

της Anousha Sakoui

Η πλατφόρμα αγοραπωλησίας business-to-business της Alibaba μόλις έκλεισε την πρώτη της συνεργασία με μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία, καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία της με την Office Depot, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Alibaba θα δημιουργήσει έναν νέο διαδικτυακό προορισμό για να έχει πρόσβαση στο δίκτυο του γνωστού διανομέα προμηθειών για επιχειρήσεις και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Η συνεργασία προσφέρει στον κινεζικό κολοσσό της λιανικής πώλησης πρόσβαση σε 10 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες και 1.800 πράκτορες πωλήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στις μικρές επιχειρήσεις να συνδεθούν με το παγκόσμιο δίκτυο της Alibaba που περιλαμβάνει 150.000 προμηθευτές, προσφέροντας παράδοση την επόμενη μέρα. «Συνδέει επιχειρήσεις μεταξύ τους για προϊόντα και υπηρεσίες», είπε σε συνέντευξή του ο Gerry Smith, διευθύνων σύμβουλος της Office Depot. «Φέρνουμε τις παγκόσμιες δυνατότητες πίσω στις ΗΠΑ».

Η συνεργασία θα δώσει στους επιχειρηματίες και στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ πρόσβαση σε έναν μοναδικό διαδικτυακό προορισμό μέσω του οποίου θα έχουν πρόσβαση στους μεγαλύτερους καταλόγους προϊόντων και υπηρεσιών στον κόσμο. Ένας άλλος στόχος είναι η βελτίωση της διανομής στο εξωτερικό για αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να βοηθηθούν στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο μέσω της Alibaba.

«Έχουμε μια κοινή αποστολή να είμαστε καταλύτης ανάπτυξης για μικρές επιχειρήσεις» είχε σε συνέντευξή του ο John Caplan, επικεφαλής B2B Βορείου Αμερικής στον Όμιλο Alibaba. «Αν είσαι κατασκευαστής ποδηλάτων, αγοράζεις προμήθειες γραφείου από την Office Depot. Τώρα, η Office Depot μπορεί να σε εισάγει στην Alibaba.com, όπου έχεις τη δυνατότητα να εξασφαλίσεις πρόσβαση στους κατασκευαστές εξαρτημάτων ποδηλάτων που χρειάζεσαι».

Ο Smith εκτιμά ότι το δυνητικό μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς είναι εξαπλάσιο του μεγέθους της αγοράς που αφορά πωλήσεις αποκλειστικά σε καταναλωτές.