Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου της Ν. Κορέας

Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου της Ν. Κορέας

Σε νέες συλλήψεις προέβησαν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν το κακό που προκλήθηκε. 

Συνελήφθη ο   επικεφαλής της εταιρείας, η οποία διαχειριζόταν το πορθμείο που βυθίσθηκε τον Απρίλιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να θεωρούνται αγνοούμενοι περισσότεροι από 300 άνθρωπο, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Κιμ Χαν Σικ συνελήφθη, από τις αρχές, στην κατοικία του στην Μπουντάνγκ, νοτίως της Σεούλ, και εκκρεμούν εις βάρος τους κατηγορίες ανθρωποκτονίας και παραβίασης μέτρων ασφάλειας του πλοίου, μετέδωσε το Yonhap επικαλούμενο ερευνητές τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ο Κιμ πιστεύεται ότι είχε εγκρίνει ή ανεχθεί την τακτική υπερφόρτωση του μοιραίου πλοίου Sewol στα δρομολόγιά του από το δυτικό λιμάνι Ίντσεον προς το νότιο νησί Ζέζου, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το πλοίο μετέφερε 3.608 τόνους φορτίου, περιλαμβανομένων 108 οχημάτων, στις 16 Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίσθηκε ενώ κατευθυνόταν προς το νησί. Το φορτίο του ήταν δηλαδή τριπλάσιο του προβλεπόμενου, όπως έχουν ανακοινώσει οι ερευνητές.

Από τους 476 επιβαίνοντες, 172 διασώθηκαν και 35 θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχουν ανασυρθεί 269 πτώματα. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν μαθητές σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή. Οι διασώστες έχουν δηλώσει πως ελπίζουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων μέχρι το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Κορέα: Πνίγηκε δύτης κατά τη διάρκεια διαδικασίας ανάσυρσης θυμάτων

Στο «στόχαστρο» των αρχών της Ν. Κορέας η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δυτών για το ναυάγιο της Ν. Κορέας