Νέες ενέσεις 25 δισ. δολαρίων ζητούν οι αεροπορικές- Απειλούν με νέες απολύσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κλάδος ζητάει από το Κογκρέσο την παράταση του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης τους, προκειμένου να αποτραπούν απολύσεις εργαζομένων από την 1η Οκτωβρίου. Απειλή για 19.000 εργαζόμενους της American Airlines.

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ κάνουν μία τελευταία προσπάθεια με στόχο να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο χιλιάδες εργαζόμενοί τους να τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των αεροπορικών εταιριών American Airlines, United Airlines και JetBlue Airways, αλλά και οι μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ζητώντας την παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των εργαζόμενων στο μισθολόγιο.

«Δε θα τα παρατήσουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της American Airlines Νταγκ Πάρκερ, επιβεβαιώνοντας ότι η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία θα θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 19.000 εργαζόμενους από την 1η Οκτωβρίου, αν δε λάβει οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.