Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για φέτος ο Όμιλος Πλαίσιο

Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για φέτος ο Όμιλος Πλαίσιο
Η εταιρεία παρουσίασε στους αναλυτές τους πυλώνες της φετινής χρονιάς, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό του 2018.

Τα οικονομικά αποτελέσματα και τα ορόσημα του 2018 καθώς και τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής για το 2019 παρουσίασε στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών ο Όμιλος Πλαίσιο.

Ειδικότερα, το 2018, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ από 286 εκατ. Ευρώ το 2017, βελτιωμένες κατά 8%, ενώ τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 6,1 εκατ. Ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο ανέδειξε τα ορόσημα του 2018, τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:

-Στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του καταστήματος Πλαίσιο. Τα νέα καταστήματα στα Χανιά και την Αγία Παρασκευή προσεγγίζουν το ταξίδι του επισκέπτη δίνοντας περισσότερη έμφαση στη διάθεση που του εμπνέει, στην επιθυμία να αφιερώσει παραπάνω χρόνο μέσα σε αυτά και στο να ζήσει την εμπειρία των προϊόντων.

-Στην εντυπωσιακή εικόνα που παρουσίασαν εμπορικά τόσο η Σχολική Περίοδος, όσο και η Black Friday με αύξηση 30% και 50% από το προηγούμενο έτος αντίστοιχα.

-Στην ουσιαστική εξέλιξη των ανθρώπων της Πλαίσιο, η οποία συνοψίζεται στο γεγονός ότι οργανώθηκαν 57.000 ανθρωποώρες εκπαίδευσης και 54 άνθρωποι προήχθησαν σε διοικητικές θέσεις το 2018.

Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος παρουσίασε, επίσης, τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του 2019, η οποία ήδη ξεκίνησε δυναμικά, λανσάροντας το “Μήνα-Μήνα”, τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα.

Η προσαρμογή του καταστήματος Πλαίσιο στο The Mall Athens στη νέα ταυτότητα καταστήματος και η υλοποίηση της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας στο plaisio.gr, με στόχο την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος και τη διενέργεια προσωποποιημένου ψηφιακού marketing εντάσσονται στο ίδιο πλάνο ανάπτυξης. Τα παραπάνω, λειτουργούν πάντοτε σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση για νέους τομείς δραστηριότητας και αγορές, για τον εμπλουτισμό της γκάμας, όπως για παράδειγμα συνέβη με την προσθήκη των fashion accessories, των ειδών δώρου και διακόσμησης τα οποία έδωσαν νέα πνοή στα καταστήματα Πλαίσιο. Το αναπτυξιακό πλάνο του Ομίλου ξεκίνησε ήδη από το 2018 στη διάρκεια του οποίου έγιναν επενδύσεις 7,5 εκατ. ευρώ και θα συνεχιστεί το 2019 όπου θα γίνουν επιπλέον επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ.

Έγινε ειδική αναφορά στη δράση της εθελοντικής ομάδας #plai_sou, αλλά και στις διακρίσεις που πέτυχε ο Όμιλος το 2018 ξεχωρίζοντας τα βραβεία Retail Business Awards, τη διάκριση για “Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση” στα Growth Awards και το βραβείο Εμβληματικής Προσωπικότητας του Χ.Α. που απονεμήθηκε στον κύριο Γεώργιο Γεράρδο.