Νέες κατηγορίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι

Νέες κατηγορίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι

Οι νέες κατηγορίες αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα σε βρετανικές πόλεις την περίοδο 2004-2015 όταν ο ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου στο Λονδίνο.

Αντιμέτωπος με τρεις νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις βρίσκεται ο Κέβιν Σπέισι στη Βρετανία, όπου συνολικά ερευνάται για έξι τέτοιες υποθέσεις. Όπως γράφει σήμερα η Guardian, αν και η αστυνομία δεν έδωσε όνομα, ανακοίνωσε ότι ερευνάται ένας άντρας, σε βάρος του οποίου υπάρχουν ήδη κατηγορίες για επιθέσεις στο Λονδίνο και στο Γκλούστερ.

Οι νέες κατηγορίες αφορούν περιστατικά που κατά τις καταγγελίες έλαβαν χώρα στο Γουέστμινστερ το 1996, στο Λάμπεθ το 2008 και στο Γκλούστερ το 2013. Ο Σπέισι ήταν ένας απ’ τους πρώτους σταρ του Χόλιγουντ που αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Την περίοδο μεταξύ του 2004 και του 2015 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο, το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινώσει πως είχε λάβει 20 καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Σπέισι και ότι ενθάρρυνε 14 απ’ τους καταγγέλλοντες να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Η πτώση του σταρ του «House of Cards» ξεκίνησε όταν ο ηθοποιός Άντονι Ραπ τον κατηγόρησε πως στην ηλικία των 14 ετών, το 1986, τον είχε παρενοχλήσει ο τότε 26χρονος Σπέισι. Ο 58χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι δεν θυμόταν κάτι τέτοιο και προσπάθησε να απολογηθεί λέγοντας πως αν έγινε κάτι τέτοιο θα ήταν μεθυσμένος.