Νέες περικοπές συντάξεων φέρνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο

Νέες περικοπές συντάξεων φέρνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο

Ασφαλιστικός «τυφώνας» σαρώνει τα τελευταία υπολείμματα του υφιστάμενου καθεστώτος παροχών - Πότε θα επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Νέες περικοπές στο εισόδημά τους θα αντιμετωπίσουν σύντομα χιλιάδες συνταξιούχοι ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα που προβλέπει ενοποιήσεις Ταμείων και μειώσεις για να αντιμετωπιστεί το κόστος της μείωσης εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, επεκτείνεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και όλα τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία εφάπαξ θα προσαρμόζουν τις παροχές προς τους ασφαλισμένους τους στα έσοδα του Ταμείου.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει πως οι επικουρικές θα μειωθούν τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ από το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr