Νέες ταραχές στην Αίγυπτο

Νέες ταραχές στην Αίγυπτο

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες κατά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και υποστηρικτών του Μόρσι.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 36 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτουανάμεσα σε μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Κάιρο και ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στο Πορτ Σάιντ.

Δύο εβδομάδες μετά τις βίαιες συγκρούσεις στις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή  τους, χιλιάδες υποστηρικτές του αποπεμφθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, ζητώντας την απελευθέρωση του πρώην Αιγύπτιου προέδρου που παραμένει φυλακισμένος σε μυστική τοποθεσία, αλλά και των εκατοντάδων μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κρατούνται.

Η προσωρινή στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου, που από τις 3 Ιουλίου, όταν και συνέλαβε τον Μόρσι, έχει προβεί σε συλλήψεις εξεχόντων μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων, συνέλαβε χθες τον Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, γενικού γραμματέα του κόμματος της «Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης» που στηρίζει η Αδελφότητα.

Στο Κάιρο, όπου ισχύει ακόμη η βραδυνή απαγόρευση κυκλοφορίας, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής σε διάφορες μικρότερες πλατείες της πόλης, αποφεύγοντας τις κεντρικές πλατείες όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει και τις προηγούμενες ημέρες ότι επιτρέπει τη χρήση αληθινών πυρών κατά διαδηλωτών που «επιτίθενται σε δημόσια κτίρια».

Στη συνοικία Μοχαντίσεν του Καΐρου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους δρόμους για να εμποδίσουν τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να πλησιάσουν, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.

Στο Πορτ Σάιντ ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι, ενώ επεισόδια έλαβαν χώρα και στην Αλεξάνδρεια και την πόλη Ζαγκαζίγκ.

Διαβάστε ακόμη: Πού πηγαίνει η αμερικανική βοήθεια στην Αίγυπτο;