Νέοι μπελάδες για την Uber – Γιατί απέλυσε 20 εργαζόμενους η εταιρεία

Νέοι μπελάδες για την Uber – Γιατί απέλυσε 20 εργαζόμενους η εταιρεία

Έρευνες του δικηγορικού γραφείου Perkins Coie έδειξαν ότι υπήρξαν πάνω από 215 κατηγορίες για επιθετικό εργασιακό περιβάλλον.

Η Uber Technologies προχώρησε στην απόλυση πάνω από 20 εργαζομένων, έπειτα από έρευνα επάνω σε κατηγορίες για επιθετικό εργασιακό περιβάλλον, όπου επικρατούν αριθμητικά οι άνδρες και το οποίο επιτρέπει τη σεξουαλική παρενόχληση και το σεξισμό, τόνισε πηγή της Wall Street Journal που εργάζεται στην εταιρία και παρευρέθηκε σε συνάντηση με όλους τους υπαλλήλους την Τρίτη.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους περισσότερους από 12.000 εργαζομένους της πως το δικηγορικό γραφείο Perkins Coie ερεύνησε πάνω από 215 καταγγελίες σχετικά με συμπεριφορές στο εργασιακό περιβάλλον και πως δεν αναλήφθηκε δράση επάνω στις 100 από αυτές, εξήγησε αυτό το πρόσωπο.

Τα ονόματα των υπαλλήλων που απολύθηκαν δεν έχουν αποκαλυφθεί, επισημαίνει η εφημερίδα. Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι απολύσεις είναι οι πρώτες επιπτώσεις από δύο έρευνες που διέταξε η Uber γύρω από την ίδια τη δική της εταιρική κουλτούρα, αφότου ανάρτηση blog της πρώην μηχανικού λογισμικού, Susan Fowler Rigetti, ισχυρίστηκε το Φεβρουάριο ότι η διοίκηση της εταιρίας είχε αγνοήσει πολλές καταγγελίες δικές της και άλλων συναδέλφων της για σεξουαλική παρενόχληση και σεξισμό από τους διευθυντές.

Σύμφωνα με τον Rick Rossein, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο μια εταιρία να απολύει πάνω από 20 άτομα λόγω ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση, σεξισμό και άλλα ζητήματα στο εργασιακό περιβάλλον.

Η απόλυση τόσων πολλών εργαζομένων «δείχνει μια κουλτούρα που χρειάζεται απελπισμένα την προσοχή της Uber», σχολίασε ο Rossein, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων νομικών υποθέσεων που επηρεάζουν εργαζόμενους.

«Ο μοναδικός ουσιαστικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί μια τόσο βαθιά κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι να κάνουν σημαντικές αλλαγές στις πρακτικές τους», πρόσθεσε.