Οι νέοι λένε «όχι» στη τηλεόραση

Οι νέοι λένε «όχι» στη τηλεόραση

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα  όλο και μικρότερο ποσοστό της νέας γενιάς ξοδεύει χρόνο μπροστά στη μικρή οθόνη. 

«Κάτσε πιο μακριά από τη τηλεόραση, θα χαλάσουν τα μάτια σου», φώναζαν οι μαμάδες – αυτό μάλλον δε θα ξανακουστεί. Σύμφωνα με έρευνα του Deloitte Academy η νέα γενιά δε βλέπει τηλεόραση.

Στην έρευνα πήραν μέρος 2.000 Αμερικανοί, οι οποίοι ερωτήθησαν για τις της τηλεοπτικές και τεχνολογικές τους συνήθειες, και πως μοιράζουν το χρόνο θέασης σειρών και ταινιών ανάλογα με τις συσκευές που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο μέσος Αμερικάνος ξοδεύει το 71% του χρόνου του για να βλέπει σειρές στη τηλεόραση, 16% στους υπολογιστές του, 4% το χρησιμοποιεί για το κινητό και 5% στις ταμπλέτες. Οι νέοι μεταξύ 25-30 ξοδεύουν το 53% του χρόνου των media στην μικρή οθόνη, ενώ οι μεγαλύτεροι (31-47) το 71% του χρόνου.

Όταν, όμως, μελετήσουμε τα αποτελέσματα στις νεότερες ηλικίες, στη Generation Y, Millennials ή γενιά του YouTube τα πράγματα αλλάζουν. Οι νέοι μεταξύ 14-24 ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο στους υπολογιστές, τα smartphones και τις ταμπλέτες για να ψυχαγωγηθούν και μόνο το 44% παρακολουθεί τι συμβαίνει στη τηλεόραση.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι μεγαλύτεροι, ηλικίας 67+ οι οποίοι μένουν «πιστοί» στη τηλεόραση, με το 92% του χρόνου τους για ψυχαγωγία να καταναλώνεται μπροστά από τη μικρή οθόνη, ποσοστό που αγγίζει το 88% για τη γενιά του baby boom.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το Apple TV σας

Το «τέλος» των σερβιτόρων (Βίντεο)

Είστε έτοιμοι για τη virtual reality εποχή;