Το «τέλος» των σερβιτόρων (Βίντεο)

Το «τέλος» των σερβιτόρων (Βίντεο)

Δείτε πως το επάγγελμα θα εξαλείψει, όσο η χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων επεκτείνεται. 

Η είδηση πως οι παραδοσιακοί κατάλογοι των μενού των εστιατορίων θα αντικατασταθούν με ταμπλέτες δε θα μας έκανε κάποια εντύπωση, η είδηση όμως πως οι ίδιοι οι σερβιτόροι θα αντικατασταθούν, προκαλεί.

Το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» δε θα ανήκει πια στο δεκάλογο της εκπαίδευσης των υπαλλήλων σε εστιατόρια και μπαρ, αφού οι υπάλληλοι θα αντικατασταθούν με εικονικούς σερβιτόρους.

Οι εποχές που χρειαζόσασταν τη γνώμη του υπαλλήλου για να διαλέξετε τι θα φάτε, η προσπάθεια σας να αντικριστούν τα βλέμματα σας για να ζητήσετε το λογαριασμό και άλλες συνήθειες των εστιατορίων ανήκουν στο παρελθόν.

Η ιστοσελίδα Recruit Tech παρουσίασε ένα βίντεο το οποίο δείχνει το εστιατόριο του μέλλοντος. Χρησιμοποιώντας «εργαλεία» που είναι ήδη διαθέσιμα, όπως το iBeacon, τα Xbox Smartglass, το Kinect και τα γυαλιά της Google, ένα νεύμα θα ενεργοποιεί πλέον την οθόνη και όχι τον υπάλληλο.

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ουτοπικά και μακρινά, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως γίνονται ήδη κινήσεις να «απομακρύνουν» τον άνθρωπο από πόστα όπως του σερβιτόρου ή ακόμα και του περιπτερά και να αντικατασταθούν όλα από μηχανήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Η υπέρμετρη χρήση έξυπνων κινητών μπορεί να βλάψει τα μάτια

Είστε έτοιμοι για τη virtual reality εποχή;

Αφήστε φιλοδώρημα στα Starbucks μέσω του κινητού σας