Νέοι τριγμοί στο Ποτάμι: Αποχωρούν ένας- ένας οι βουλευτές

Νέοι τριγμοί στο Ποτάμι: Αποχωρούν ένας- ένας οι βουλευτές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποχώρησε και η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι, το οποίο μένει πλέον με εννέα βουλευτές. 

Με επιστολή της προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου ανακοινώνει την αποχώρησή της από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή της. Σε επιστολή της, η βουλευτής σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ασφυκτιώ πλέον, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, μέσα στο Ποτάμι, σε ένα χώρο που ξεκίνησε πραγματικά με προοπτική και ελπίδα, με ταλαντούχους ανθρώπους με ιδέες και ικανότητες και κατέληξε σε δραματική συρρίκνωση της επιρροής του. Η πρόσκλησή σου να πάρουμε τις άγονες γραμμές, λυπάμαι να το πω, είναι στην εκτίμησή μου μάταιη και φοβούμαι ότι θα αποδειχθεί ατελέσφορη. 

Από την άλλη, αν και οπωσδήποτε με στεναχωρεί ανθρώπινα η απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, είμαι βέβαιη ότι όχι μόνο κάνω αυτό που πιστεύω αλλά κάνω και αυτό που μου ζητούν μετ’ επιτάσεως εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες της περιφέρειάς μου που σταθερά με εκλέγουν βουλευτή τα τελευταία 4.5 περίπου χρόνια. Να συνεχίσω να προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου να βρει γρήγορα ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος την ενιαία πολιτική έκφραση, την κοινή πολιτική συνισταμένη που του αξίζει.»

Απάντηση Θεοδωράκη

Με δήλωση υπό τον τίτλο «Προς μελλοντικούς πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ. Φωτήλας έφυγε γιατί, όπως είπε, είχε κάλεσμα από τη ΝΔ. Η κ. Μάρκου έφυγε γιατί, όπως λέει, έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί ο κ. Θεοχάρης που έφυγε γιατί είχε κάλεσμα από παντού. Όμως, όπως είπα και χθες στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος, οι πιέσεις των παλιών συστημάτων δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε πορεία. Δεν θα μας ενσωματώσουν», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είναι προφανές ότι χρεώνομαι προσωπικά την ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που το μόνο που τελικά τούς νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός. Και τρέχουν (φευ!) σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους τα εξασφαλίσουν. Περιμένουμε να τους δούμε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσουν και τότε σε όλους τους πολίτες τους λόγους που τους κάνουν να απεχθάνονται την πολιτική», προσθέτει ο επικεφαλής του Ποταμιού.