Νεκρό πεντάχρονο κοριτσάκι από ανατροπή λέμβου ανοιχτά της Μυτιλήνης

Νεκρό πεντάχρονο κοριτσάκι από ανατροπή λέμβου ανοιχτά της Μυτιλήνης
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει σωσίβια και βάρκες σε ακτή της βόρειας Λέσβου, που έχουν εγκαταλειφθεί από μετανάστες και πρόσφυγες αμέσως μετά την αποβίβαση τους, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015. Στους περίπου 11.000 υπολογίζουν οι αρχές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, περιμένοντας οι 8.000 από αυτούς να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και κάπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο-Δεκατρείς άνθρωποι διεσώθησαν από το Λιμενικό.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο και 13 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του λιμενικού σήμερα στην περιοχή Πεταλίδι, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Στο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πιθανόν 22 παράτυποι μετανάστες, σημειώθηκε βλάβη η οποία και προκάλεσε εισροή υδάτων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα.

Στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής ειδοποίησε αρχικά το λιμεναρχείο ότι άτομα που επιβαίνουν σε λέμβο βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή. ‘Αμεσα σήμανε συναγερμός και πλωτό του λιμενικού κατέφθασε στη θαλάσσια περιοχή όπου περισυνέλεξε από τη θάλασσα 12 μετανάστες μεταξύ των οποίων και το άτυχο παιδί.

Ένας μετανάστης επίσης περισυνελέγη με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ