Νέο δρομόλογιο της Aegean προς Αμπού Ντάμπι

Νέο δρομόλογιο της Aegean προς Αμπού Ντάμπι

Συμφωνία με την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για πτήσεις κοινού κώδικα.

Συμφωνία για πτήσεις κοινού κώδικα υπέγραψε η Aegean Airlines με την Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE). Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Aegean Airlines από τις 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

ΟΙ νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Abu Dhabi θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων. Η Etihad Airways, θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της, σε εκτός Αθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε δέκα επιπλέον πόλεις της Ευρώπης της Aegean Airlines.

Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Οι προορισμοί της Aegean Airlines οι οποίοι θα εκτελούνται με αριθμό πτήσης της Etihad Airways περιλαμβάνουν τη Βιέννη, την Πράγα, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη, τα Τίρανα, τη Σόφια και τη Λάρνακα.

Μελλοντικά, η Aegean Airlines, σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad Airways από το Abu Dhabi προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σύδνεϋ.

Οι νέες πτήσεις από Abu-Dhabi προς Αθήνα, είναι ήδη διαθέσιμες προς κράτηση από τις ιστοσελίδες www.etihad.com και www.aegeanair.com, από τα κέντρα επικοινωνίας της Etihad Airways καθώς και μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ οι προορισμοί κοινού κωδικού θα είναι σύντομα διαθέσιμοι και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε ακόμη: Κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ για την Aegean

Ο κ.Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: «Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτάει πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Abu Dhabi. Η συνδυαστική πρόταση προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς όσο και για τουριστικούς λόγους, ποτέ δεν υπήρξε τόσο ισχυρή. Η επιβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη πιθανή ταξιδιωτική εμπειρία.

Είμαι αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, όπως επίσης και το Abu Dhabi, που είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.»

Ο κ.James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways δήλωσε:
« Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε καθημερινές πτήσεις από το Abu Dhabi προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από την Αθήνα προς το Abu Dhabi, θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου παγκόσμιου δικτύου μας.

Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

Oι προορισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πτήσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο επαγγελματικό και τουριστικό επιβατικό κοινό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου, αλλά εξίσου και στους ταξιδιώτες από μακρινούς προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελληνική διασπορά στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική».

Διαβάστε επίσης: Η Etihad «ανοίγει τα φτερά» της