Νέο επεισόδιο Βusiness Monitor: Μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει κόμβος νέων τεχνολογιών και καινοτομίας;

Νέο επεισόδιο Βusiness Monitor: Μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει κόμβος νέων τεχνολογιών και καινοτομίας;
H κάμερα της εκπομπής του Fortune Greece βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ και κατέγραψε πλάνα από τα εγκαίνια του νέου κέντρου τεχνολογίας της Accenture, για τα οποία μίλησε αποκλειστικά με τον Πρόεδρο και CEO της εταιρείας Κυριάκο Σαμπατακάκη. Παράλληλα επισκεφτήκαμε το περίπτερο 7 του υπουργείου Ανάπτυξης και συνομιλήσαμε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα για τη δύναμη της καινοτομίας και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.

Η εκπομπή Βusiness Monitor ξεκίνησε για να φέρει στο προσκήνιο τα πρόσωπα, τις ιδέες, τις εταιρείες και τις ευκαιρίες σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Στο επίκεντρο της νέας εκπομπής του Fortune Greece βρίσκονται οι επιχειρήσεις, η καινοτομία, οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται, η εξωστρέφεια, μέσα από τους ανθρώπους που αποτελούν τους πρωταγωνιστές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μη καλύψουμε όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο. Η 86η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου και για οχτώ μέρες συγκέντρωσε τα βλέμματα (και όχι μόνο για πολιτικούς λόγους), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σειρά πήρε η έκθεση Βeyond, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, ως η μοναδική έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα.

Χωρίς υπερβολή, η Θεσσαλονίκη πριν από πέντε χρόνια ήταν μόνο μια μικρή κουκκίδα στον χάρτη της καινοτομίας. Σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς να επενδύουν στη πόλη και την πολιτεία να στέκεται ως αρωγός  στο όλο εγχείρημα. Το σύνθημα «Θεσσαλονίκη 2030, Τεχνολογία και Καινοτομία» συμπυκνώνει τη φιλοδοξία η Θεσσαλονίκη του 2030 να είναι μια σύγχρονη, λειτουργική πόλη, δυναμικά αναπτυσσόμενη, η οποία αφενός θ΄αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και παράλληλα θα δημιουργεί εκείνες τις υποδομές που θα της επιτρέψουν να αξιοποιήσει και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

Ένθερμος υποστηριχτής της δημιουργίας ψηφιακών οικοσυστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ο Πρόεδρος και CEO της Accenture Ελλάδας Kυριάκος Σαμπατακάκης παρουσιάζει στην κάμερά μας το νέο κέντρο τεχνολογίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στην περιοχή της Πυλαίας.

Οι εγκαταστάσεις του ξεπερνούν σε έκταση τα 1.000 m2 και πληρούν όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου εργασίας, ενώ υποστηρίζουν το ισχυρό πλάνο προσλήψεων της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα. Στα δύο χρόνια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη -και παρά τις προκλήσεις της πανδημίας και του ευρύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η Accenture απασχολεί ήδη έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην πόλη, ενώ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ισχυρό πλάνο προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια, κυρίως σε ρόλους που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Παράλληλα επισκεφτήκαμε το περίπτερο 7 του υπουργείου Ανάπτυξης και συνομιλήσαμε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα για τη δύναμη της καινοτομίας και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το επεισόδιο στο βίντεο που ακολουθεί: