Το νέο κάμπριο της Λαμποργκίνι αξίας 4,5 εκατ. δολαρίων

Το νέο κάμπριο της Λαμποργκίνι αξίας 4,5 εκατ. δολαρίων

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του νέου supercar Veneno Roadster.

Μπορεί να αποτελεί τη νέα κάμπριο έκδοση της Λαμποργκίνι Veneno coupé, να ξεπερνά κατά 500.000 δολάρια την τιμή του προκατόχου της, και να φαίνεται έτοιμη να «απογειώσει» τον οδηγό της με τα 750 της άλογα, αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι η νέα Veneno Roadster μπαίνει στο φάσμα της «μαζικής παραγωγής»: εννέα ολόκληρα υπερ-αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014, έναντι μόλις τεσσάρων του προηγούμενου μοντέλου – το ένα από αυτά βρίσκεται στο μουσείο της εταιρείας.

Φυσικά και δεν πρόκειται για πραγματική μαζική παραγωγή, αλλά όταν μιλάμε για τέτοιου είδους supercars, τότε οι αριθμοί αυτοί λένε πολλά. Η νέα Veneno Roadster δεν έχει οροφή, «φοράει» τον V12 κινητήρα των 750 ίππων, κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία πιάνει τα 100 σε 2,9 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 355 χλμ/ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Κλασσική ομορφιά τεσσάρων τροχών

Έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από πολυμερή ενισχυμένα με ίνες άνθρακα, ενώ τα μαλακά εσωτερικά της υλικά είναι κι αυτά φτιαγμένα από πλεκτό ύφασμα με ίνες άνθρακα.

Σε αντίθεση με την Veneno coupé η οποία ήρθε σε τρία συγκεκριμένα χρώματα, οι αγοραστές της Veneno Roadster μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους όποια απόχρωση την επιθυμούν. Φτάνει να έχουν τα χρήματα για να την αγοράσουν.

Δείτε το βίντεο του CNN Money με το Veneno coupé