Νέο ναυάγιο στην Αδριατική

Νέο ναυάγιο στην Αδριατική

Ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο ναυάγησε στα ανοικτά της Ραβέννας.

Δύσκολη ημέρα για τις ιταλικές ναυτικές αρχές: Δύο εμπορικά πλοία συγκρούστηκαν στα ανοικτά της Ραβένα, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να έχει βυθιστεί. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ένα εμπορικό πλοίο που φέρει τουρκική σημαία ναυάγησε στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβένα, έπειτα από σύγκρουση με ένα άλλο σκάφος σε ταραγμένη θάλασσα, έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα δύο εμπορικά, το πρώτο σημαίας Τουρκίας και το δεύτερο σημαίας Μπελίζ, συγκρούστηκαν περίπου στις 09:30 (τοπική) το πρωί σε απόσταση μεταξύ ενός και δύο μιλιών από το λιμάνι της πόλης.

Πλοία της ακτοφυλακής βρίσκονται επιτόπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγνοείται η τύχη μελών του πληρώματος του ναυαγισμένου πλοίου.

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε στο Twitter ότι σημειώθηκε πράγματι ένα ατύχημα στα ανοικτά της Ραβένα στο οποίο εμπλέκεται ένα τουρκικό πλοίο και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει προσεχώς πληροφορίες για την κατάσταση.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε ενώ η Ιταλία συμμετέχει σε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων επιβατών ενός οχηματαγωγού στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε στο στενό του Οτράντο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Στο λιμάνι έχουν συγκεντρωθεί ασθενοφόρα. Στα δύο σκάφη επέβαιναν 11 άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν τη σύγκρουση στην πυκνή ομίχλη και στην κακοκαιρία στην Αδριατική.

Η τύχη τριών ανθρώπων αγνοείται μετά το ναυάγιο ενός υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβέννας, μέσα σε ταραγμένη θάλασσα, ανακοινώθηκε από την ακτοφυλακή.

Αγνοείται η τύχη τριών ανθρώπων

Οι τρεις ήταν μεταξύ των ένδεκα προσώπων που επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο και σε ένα άλλο υπό σημαία του Μπελίζ. Τα δύο σκάφη συγκρούσθηκαν μέσα σε τρικυμία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε ενώ η Ιταλία συμμετέχει σε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων επιβατών του οχηματαγωγού στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε στο στενό του Οτράντο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

*Φωτογραφία: AFP