Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με 1,35 εκατ. σε μία ημέρα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με 1,35 εκατ. σε μία ημέρα
American flag Photo:

Τουλάχιστον 1,35 εκατ. κρούσματα του Sars-Cov-2 επιβεβαιώθηκαν στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. 

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί παγκοσμίως από την εκδήλωση της πανδημίας καθώς η εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον κάθε άλλο παρά δείχνει να επιβραδύνεται.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1,03 εκατομμύρια κρούσματα, στις 3 Ιανουαρίου, πάλι στις ΗΠΑ. 

Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα τριπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες, σε πάνω από 700.000 νέες μολύνσεις την ημέρα.

Σημειώνεται πως το ρεκόρ λοιμώξεων σημειώθηκε την ίδια μέρα που ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό, έχοντας διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Περίπου 136.604 άτομα νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 132.051 που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ενώ η παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή σε σχέση με τη Δέλτα, οι αξιωματούχοι της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο τεράστιος αριθμός λοιμώξεων θα μπορούσε να επιβαρύνει τα νοσοκομειακά συστήματα, μερικά από τα οποία αγωνίζονται να χειριστούν προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού.