Νέο περιστατικό τρομοκρατίας στη Γαλλία – Αναφορές για πυροβολισμούς

Νέο περιστατικό τρομοκρατίας στη Γαλλία – Αναφορές για πυροβολισμούς
epa06615365 A police vehicle is parked outside the French Judiciary Police offices where former French president Nicolas Sarkozy (not pictured) is held for questioning in campaign finance case, in Nanterre, near Paris, France, 20 March 2018. Reports state that Sarkozy is being questioned by judges about alleged Libyan funding for his presidential election campaign in 2007. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Περιστατικό ομηρείας σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία. Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ (Οντέ), από έναν άνδρα που δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμ δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

Γάλλος πρωθυπουργός: Όλα δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Εξάλλου, ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».