Νέο ρεκόρ για το δισεκατομμυριούχο «Jurassic World»

Η νέα παραγωγή της Universal έγινε η ταινία που σπάει ταχύτερα το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων εσόδων.

Το «Jurassic World» κατάφερε ξανά να γράψει το όνομά του στην πρώτη θέση ενός πίνακα με ρεκόρ. Έτσι, μετά την κατάρριψη του ρεκόρ για το πιο επιτυχημένο «άνοιγμα» στο πρώτο  Σαββατοκύριακο προβολής της, η νέα ταινία της Universal κατάφερε να σπάσει και αυτό της ταινίας που ξεπερνά ταχύτερα σε έσοδα το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής του, κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο κατά την 13η  ημέρα προβολής του στους κινηματογράφους όλου του κόσμου. Κατέρριψε έτσι το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τότε μια άλλη ταινία της ίδιας εταιρείας, το «Furious 7», το οποίο έκανε επίσης την πρεμιέρα του το 2015. Η έβδομη συνέχεια της σειράς ταινιών «Fast and Furious» είχε καταφέρει να ξεπεράσει σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά την 17η ημέρα προβολής της.

Το «Jurassic World» είναι η τρίτη ταινία της φετινής χρονιάς που καταφέρνει να πραγματοποιήσει δεκαψήφιο αριθμό εσόδων. Πέρα από το «Furious 7», το όριο του ενός δισεκατομμυρίου είχε καταφέρει να ξεπεράσει και η συνεργασία της Disney με την Marvel, το «Avengers: Age of Ultron».

Όλα αυτά παρά τις μικτές κριτικές που έλαβε η νέα ταινία του Colin Trevorrow. To Jurassic World κατάφερε να ξεπεράσει εισπρακτικά κάθε εκτίμηση των αναλυτών, αποδεικνύοντας πως οι δεινόσαυροι συνεχίζουν να κυριαρχούν στη Γη.