Νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συνεδρίαση για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ι) Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, ΙΙ) Ενσωμάτωση της 2005/214/ΔΕΥ απόφασης – πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση – πλαίσιο 2009/299/ ΔΕΥ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης επί χρηματικών ποινών και ΙΙΙ) Άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗΣ/ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 14:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού από εκεί αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο του για την Πολιτική Προστασία.

Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μόλις 24ώρο μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το Λαύριο, όπου και παρουσίασε αναλυτικά ένα σχέδιο με 20 συνολικά παρεμβάσεις – «τομές», με σκοπό την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος (προστασία αιγιαλού, αποτροπή άναρχης κι αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 14:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.