Νέο συμβούλιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Νέο συμβούλιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Το «τρέξιμο» του κυβερνητικού έργου και τον καλύτερο συντονισμό του επιχειρεί το Μαξίμου με νέες πρωτοβουλίες.

Γράφει οντώνης Αντζολέτος

Στην δημιουργία ενός άτυπου συμβουλίου με τη συμμετοχή των διευθυντών των γραφείων των υπουργών, που θα συγκαλείται κάθε Πέμπτη, έχει προχωρήσει ήδη η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύονται δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία, την απλούστευση ζητημάτων και την αναπλήρωση κενών. Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση η  επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 το συγκεκριμένο συμβούλιο έχει ήδη συνεδριάσει δυο φορές και έχει άμεση σύνδεση και με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ώστε οι βουλευτές να μην είναι αποκομμένοι, αλλά να μεταφέρουν τα αιτήματα της κοινωνίας στους υπουργούς.Ειδικές συνεδριάσεις σε υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιούνται για περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται συναρμοδιότητες μεταξύ των χαρτοφυλακίων και πριν ένα νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος, άλλωστε έχει αναλάβει τον συντονισμό όλων των χαρτοφυλακίων ώστε οι δράσεις των υπουργείων να προχωρούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πηγή: news247.gr