Νέο… «Succession» στην LVMH του Μπερνάρ Αρνό

Νέο… «Succession» στην LVMH του Μπερνάρ Αρνό
Chairman and Chief Executive of LVMH Bernard Arnault (C) poses for pictures with his wife Helene (C-L), and his children Antoine (3rd-R), Delphine (4th-R), Alexandre (L) and Frederic (2nd-L) during the inauguration of the Jean Arnault campus, named after his father, at the EDHEC business school in Roubaix on July 9, 2021. (Photo by DENIS CHARLET / AFP) Photo: AFP
Ανακατατάξεις στην εταιρεία, που προμηνύουν... δράματα στη διαδοχή του δισεκατομμυριούχου.

Ο Αντουάν Αρνό, ο μεγαλύτερος γιος του CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό, θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Berluti, μιας μάρκας πολυτελών υποδημάτων υπό την ομπρέλα της LVMH, όπως μεταδίδει το Insider.

Ο διοικητικός ανασχηματισμός, που ανακοινώθηκε από την εταιρεία την Τετάρτη, προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024.

Οι εικασίες έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια σχετικά με το σχέδιο διαδοχής στην LVMH και το αν κάποιο από τα πέντε παιδιά του Μπερνάρ Αρνό, τα οποία εργάζονται όλα σε μάρκες της LVMH, θα αναλάβει τα ηνία του γίγαντα της πολυτέλειας.

Η μεγαλύτερη και μοναδική κόρη του Αρνό, η Ντελφίν, ανέλαβε τον Φεβρουάριο διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Christian Dior. Ο Christian Dior είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της LVMH.

Ο 46χρονος Αντουάν Αρνό, αναμένεται να παραμείνει πρόεδρος της Berluti μετά τον ανασχηματισμό. Η μάρκα πολυτελών παπουτσιών αναμένεται να πραγματοποιήσει πωλήσεις 327 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνέντευξή του στους New York Times τον Σεπτέμβριο, ο Μπερνάρ Αρνό εξέφρασε την περιφρόνησή του για τις συγκρίσεις που έγιναν μεταξύ της οικογένειάς του και της επιτυχημένης σειράς του HBO «Succession».

«Το καλύτερο πρόσωπο εντός ή εκτός της οικογένειας θα πρέπει να είναι μια μέρα ο διάδοχός μου. Αλλά δεν είναι κάτι που ελπίζω να είναι μια μονομαχία για το εγγύς μέλλον», δήλωσε στους Times.

Ο μεγιστάνας της πολυτέλειας συγκαλεί κάθε μήνα ιδιωτικό γεύμα με τα πέντε παιδιά του στην παγκόσμια έδρα της LVMH στο Παρίσι για να συζητήσουν τη στρατηγική και τις επιδόσεις της εταιρείας, ανέφερε η Wall Street Journal τον Απρίλιο, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: