Ο Μπερνάρ Αρνό δεν είναι πλέον (ούτε) ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ο δισεκατομμυριούχος που τον «γκρέμισε»

Ο Μπερνάρ Αρνό δεν είναι πλέον (ούτε) ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ο δισεκατομμυριούχος που τον «γκρέμισε»
epa07330221 CEO of French luxury goup LVMH, Bernard Arnault attends a new conference to present the group's annual results, in Paris, France, 29 January 2019. According to reports, the world's leading luxury products group, recorded 46.8 billion euros revenue in 2018, 10 percent more than in the previous year. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αφεντικό της LVMH «έχασε» την πρωτιά από τον Έλον Μασκ τον Μάιο, αλλά δεν έπεσε ποτέ από τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Μπερνάρ Αρνό έχασε τη θέση του ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών brands πολυτελείας έριξε την αξία της περιουσίας του κάτω από αυτή του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, του γαλλικού ομίλου που περιλαμβάνει μάρκες όπως η Louis Vuitton και η Moet & Chandon. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την περασμένη Τετάρτη, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ηπιότερη ανάπτυξη πωλήσεων.

Η περιουσία του Αρνό ανέρχεται σε 155,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από τα 156,3 δισεκατομμύρια δολάρια του Μπέζος, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρνό υπήρξε και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη στα τέλη του 2022, ξεπερνώντας τον Έλον Μασκ, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας εκείνο το διάστημα δυσκολεύονταν λόγω του υψηλού πληθωρισμού. «Έχασε» την πρωτιά από τον Μασκ τον Μάιο, αλλά δεν έπεσε ποτέ από τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας από τον Οκτώβριο του 2022.

Το χτύπημα στον πλούτο του Αρνό αντανακλά τις υποτονικές πωλήσεις στα είδη πολυτελείας φέτος, εν μέσω της μείωσης της ζήτησης από τους κουρασμένους από τον πληθωρισμό Αμερικανούς καταναλωτές και της μετ’ εμποδίων οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα. Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου κατά 10% στο Παρίσι τις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και υποχωρούν κατά 1,9% για το έτος.

Εν αντιθέσει, Μπέζος και Μασκ έχουν ωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας. Ο Μασκ πρόσθεσε επιπλέον 96,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο πορτοφόλι του φέτος καθώς οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 106%. Η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 49,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, παράλληλα με μια άνοδο 58% στη μετοχή της Amazon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: