Νέοι μπελάδες για την Σακίρα στην Ισπανία – Κατηγορείται για «εξαπάτηση» 6,6 εκατ. ευρώ

Νέοι μπελάδες για την Σακίρα στην Ισπανία – Κατηγορείται για «εξαπάτηση» 6,6 εκατ. ευρώ
epa07087294 Colombian singer Shakira performs during a concert as part of her 'El Dorado World Tour', at the Azteca Stadium in Mexico City, Mexico, 11 October 2018. EPA/JORGE NUNEZ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πως εμπλέκεται η σχέση της τραγουδίστριας με τον Ζεράρ Πικέ στις νέες κατηγορίες εις βάρος της.

Εισαγγελέας στην Ισπανία κατηγόρησε την Σακίρα για μια δεύτερη υπόθεση φοροδιαφυγής, ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, λέγοντας πως η Κολομβιανή τραγουδίστρια εξαπάτησε το ισπανικό δημόσιο το 2018.

Όπως αναφέρει το Reuters, η «βασίλισσα» της latin pop επέλεξε τον Νοέμβριο του 2022 μια δίκη σε δικαστήριο της Βαρκελώνης όπου και αρνήθηκε ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-14, για την οποία μπορεί να φυλακιστεί έως και οκτώ χρόνια.

Στη νέα υπόθεση, ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι το 2018 η Σακίρα δεν δήλωσε κέρδη ύψους 12,5 εκατ. δολαρίων, μεταξύ άλλων, από μια προκαταβολή για την παγκόσμια περιοδεία της El Dorado World Tour.

Εκείνη την περίοδο, διατηρούσε σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ και ζούσε στην πόλη με τα δύο τους παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας και επομένως υποχρεούται να φορολογεί εκεί όλα τα παγκόσμια έσοδά της, ανεξάρτητα από το πού αποκτήθηκαν. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, η Σακίρα εκτρέπει τα χρήματα σε «εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες με χαμηλή φορολογία και μεγάλη αδιαφάνεια».

Η 46χρονη Σακίρα, που έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κατηγορείται ότι παρέλειψε να καταβάλει φόρο εισοδήματος ύψους 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι οφείλει 6 εκατ. ευρώ αφού ληφθούν υπόψη οι δεδουλευμένοι τόκοι αλλά και οι εθελοντικές πληρωμές.
Κατηγορείται επίσης ότι εξαπάτησε το κράτος για φόρο περιουσίας ύψους 773.600 ευρώ, με αποτέλεσμα το χρέος της να ανέρχεται σε 625.190 ευρώ.

Οι δικηγόροι της Σακίρα υποστήριξαν πως δεν είχαν λάβει καμία ειδοποίηση για τη νέα υπόθεση στο Μαϊάμι, όπου βρίσκεται τώρα η ίδια. «Η νομική ομάδα της Σακίρα επικεντρώνεται στην προετοιμασία της δίκης για τα φορολογικά έτη 2012-14, η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου» ανέφεραν σε ανακοίνωση οι συνήγοροι της τραγουδίστριας.

Η Σακίρα απέρριψε μια συμφωνία με τους εισαγγελείς για την υπόθεση των ετών 2012-14, λέγοντας ότι είναι πεπεισμένη ότι είχε συμπεριφερθεί σωστά και με διαφάνεια από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com