Νέος CEO της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Γιώργος Μίχος

Νέος CEO της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Γιώργος Μίχος

Ο Γεώργιος Μίχος κατείχε, από το 2013 έως σήμερα, τη θέση του ανώτατου αντιπροέδρου έτοιμου σκυροδέματος της Lafarge στο Παρίσι.

Ο Γιώργιος Μίχος ορίστηκε σήμερα διευθύνων σύμβουλος στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλος του ομίλου LafargeHolcim. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου 2015. Ο κ. Μίχος διαδέχεται στη θέση αυτή τον Pierre Deleplanque, ο οποίος, μετά από επτά χρόνια στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, αναλαμβάνει τη θέση του Area Manager Emerging Europe στον όμιλο LafargeHolcim, παραμένοντας στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής ως μη εκτελεστικό μέλος.

Ο Γεώργιος Μίχος κατείχε, από το 2013 έως σήμερα, τη θέση του ανώτατου αντιπροέδρου έτοιμου σκυροδέματος της Lafarge στο Παρίσι και, παράλληλα, ηγείτο του έργου για τη δημιουργία της νέας οργάνωσης και του λειτουργικού μοντέλου της εταιρείας, που προέκυψε από τη συγχώνευση Lafarge–Holcim. Εντάχθηκε στον όμιλο Lafarge, στην ομάδα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ το 2004, κατέχοντας διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις. Το 2008, ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της Lafarge India και το 2011 τη θέση του ανώτατου αντιπροέδρου στρατηγικής τσιμέντου και εξαγορών & συγχωνεύσεων (Μ&Α) του ομίλου Lafarge. Ο κ. Γ. Μίχος ξεκίνησε την καριέρα του στον κατασκευαστικό κλάδο το 1994 και από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε σε εταιρείες συμβούλων στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Αθήνα. Είναι 45 ετών, παντρεμένος με μία κόρη και έχει δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Harvard Business School.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Τάκης Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον Pierre Deleplanque για την εξαίρετη συμβολή του στην πορεία της εταιρείας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. «Το διοικητικό συμβούλιο αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που συντελέστηκαν και τα επιτεύγματά του σε στρατηγικούς τομείς, όπως η αναδιάρθρωση της εταιρείας, η έμφαση στην υγεία και ασφάλεια, η καινοτομία και η εμπέδωση μίας κουλτούρας διακυβέρνησης και ομαδικότητας» είπε ο κ. Αθανασόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Μίχος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω στην Ελλάδα, για να αναλάβω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Στόχος μου είναι να οδηγήσουμε την εταιρεία στην υγιή οικονομική ανάπτυξη, εστιάζοντας πάντα στους πελάτες και τους εργαζόμενούς μας, κτίζοντας στα θεμέλια που έβαλε ο Pierre».