Νέος CEO της ΗSBC Ελλάδας

Νέος CEO της  ΗSBC Ελλάδας

Ο Στιβ Μπάνερ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα.

Ο Στιβ Μπάνερ (Steve Banner) αναλαμβάνει νέος Chief Executive Officer (CEO) της ΗSBC Ελλάδας, από τις 2 Ιουνίου 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Μπάνερ διαδέχεται τον Ρίτσαρντ Γκρόουβς (Richard Groves), ο οποίος ύστερα από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και μια διεθνή καριέρα 33 ετών στην HSBC θα συνταξιοδοτηθεί από τον Όμιλο.

Ο Στιβ Μπάνερ εργάζεται στον Όμιλο της HSBC από το 1991 και έχει εργαστεί σε εννιά διαφορετικές χώρες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Έρχεται στην Ελλάδα από το Βιετνάμ, όπου διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Techcombank μιας συνδεδεμένης τράπεζας στη συγκεκριμένη χώρα με τον Όμιλο HSBC.

Ο Στιβ Μπάνερ, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των καθηκόντων του και συνεχάρη τον προκάτοχό του για το επίπεδο της ηγεσίας που επέδειξε κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων για την ελληνική οικονομία και για το γεγονός ότι διατήρησε τα ισχυρά θεμέλια της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Ο Ρίτσαρντ Γκρόουβς, από την πλευρά του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η έλευση του Στιβ στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ομίλου σε αυτή τη σημαντική ευρωπαϊκή αγορά».

Η HSBC Holdings plc, μητρική εταιρεία του Ομίλου HSBC, έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Ο Όμιλος εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο από περίπου 6.300 γραφεία σε περισσότερες από 75 χώρες και περιοχές στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρειο και Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με ενεργητικό που ξεπέρασε τα 2,758 δισ. δολάρια ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2014, η HSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα ο Όμιλος HSBC δραστηριοποιείται από το 1981 με παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες αλλά και σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες.

Διαβάστε ακόμη: 

European Business Awards: Οι μεγάλοι νικητές