Νέος διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ο Μιχάλης Παναγής– Αποχωρεί από την Σελόντα

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ο Μιχάλης Παναγής– Αποχωρεί από την Σελόντα

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διευρύνει διαρκώς τις συνεργασίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Στη διοικητική ομάδα της εταιρείας Παπουτσάνης εντάσσεται ο Μιχάλης Παναγής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από 1.2.2019, όπως ανακοινώθηκε. Στον νέο του ρόλο θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της επιχειρησιακής στρατηγικής της Παπουτσάνης, οδηγώντας την σε περαιτέρω ανάπτυξη. O Μενέλαος Τασόπουλος, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση, θα συνεχίσει να αποτελεί ενεργό μέλος της διοικητικής ομάδας της Παπουτσάνης από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παναγής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Imperial College London, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ουσιαστική γνώση της αγοράς, η οποία χτίστηκε μέσα από μία επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό στίβο και αξιοσημείωτη θητεία σε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες βιομηχανίες. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Eurodrip και έπειτα διευθύνων σύμβουλος της Selonda, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2018 αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Παπουτσάνης.

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, αντιπρόεδρος και απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, δήλωσε σχετικά: «Ο Μιχάλης Παναγής αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη διοικητική ομάδα της Παπουτσάνης. Η μακρά εμπειρία του σε μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη στρατηγική και επιχειρησιακή του δεινότητα, διευρύνει τις δυνατότητές μας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και της ανοδικής πορείας της εταιρίας μας στο μέλλον».

Ο Μιχάλης Παναγής, πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αναλαμβάνω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Παπουτσάνης, μιας κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας με πλούσια κληρονομιά και μοναδική δυναμική. Σήμερα η Παπουτσάνης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη. Στον νέο μου ρόλο, θα εργαστώ μεθοδικά μαζί με τη διοικητική ομάδα της εταιρίας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την περαιτέρω ανάδειξή της ως μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της στην Ελλάδα και διεθνώς».

Το πρώτο εξάμηνο 2018 η Παπουτσάνης κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 19,8%, καθώς και της λειτουργικής κερδοφορίας της (EBITDA) κατά 27,9%. Ταυτόχρονα, η εταιρεία εμβαθύνει και διευρύνει διαρκώς τις συνεργασίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την αύξηση της παραγωγής της και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Για το 2019, η Παπουτσάνης παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική για ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας της, προσφέροντας στους πελάτες της υψηλής ποιότητας προϊόντα προσωπικής περιποίησης, σε ανταγωνιστικές τιμές, τα οποία απευθύνονται σε κάθε ξεχωριστή ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή. Η Παπουτσάνης στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων της και της δυναμικής των εξαγωγών της που αντιπροσωπεύουν ήδη πάνω από το 40% των πωλήσεων της εταιρείας.