Νέος εντοπισμός ποσότητας «μαμούθ» ηρωίνης από το Λιμενικό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 14 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία - Οι αρχές συνδέουν την υπόθεση αυτή με τον εφοπλιστή που προφυλακίστηκε πριν από δέκα ημέρες.

Σε νέο εντοπισμό σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, μέσα σε λίγο μόλις χρονικό διάστημα μετά την εύρεση της ποσότητας «μαμούθ» αξίας 30 εκατ. ευρώ.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε νέα αποθήκη στο Κορωπί Αττικής, στη θέση Λαμπρικά, εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 986 κιλά και 600 γραμμάρια, ενώ έγιναν 14 συλλήψεις, μεταξύ αυτών δύο Ελλήνων, μίας γυναίκας που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση του εντοπισμού των νέων ναρκωτικών ουσιών, συνδέεται με την ποσότητα του άνω ενός τόνου ηρωίνης που είχε εντοπιστεί πριν από 10 ημέρες περίπου σε αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη προφυλακισθεί 9 άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένας Αλβανός.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Έλληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Το συγκεκριμένο πλοίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται πιθανότατα αύριο να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Ηρωίνη αξίας 30 εκατ. ευρώ εντόπισε το Λιμενικό Σώμα