Νέος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Νέος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Η ισχυρή μετασεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους στα βόρεια της χώρας - Οι αρχές απέσυραν την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Νέος σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας την Χιλή, και συγκεκριμένα την πόλη Ικίκε στον Βορρά.

Η σεισμική δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων. 

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ η προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε μετά τη νέα σεισμική δόνηση ήρθη πριν λίγο.

«Οι Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Ροδρίγο Πενιαϊλίγιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα που έφθασαν στις ακτές της χώρας ήταν ύψους 70 εκατοστών, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

Βίντεο: H στιγμή του σεισμού στη Χιλή