Netflix: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Τα συν και τα πλην

Netflix: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Τα συν και τα πλην

Τα θετικά του και τα μέχρι τώρα αρνητικά. Ποια είναι τα παρεχόμενα πακέτα και τί προσφέρουν.

Χρήστος Δεμέτης

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός παγκόσμιου δικτύου τηλεόρασης». Ο γενικός διευθυντής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, και έχει απόλυτο δίκιο.

Το Netflix ανακοίνωσε την Τετάρτη την επέκταση των υπηρεσιών του, σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ωστόσο, η πολυπληθής Κίνα παραμένει εκτός του χάρτη της υπηρεσίας, ενώ σε χώρες όπως η Ρωσία και η Τουρκία, προκαλεί προβληματισμό η λειτουργία του Netflix αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, η παγκόσμια εξάπλωσή του αναμένεται να του δώσει τη δυνατότητα κερδοφορίας μέσα στο 2016. Τον Οκτώβριο του 2015, είχε 69.170.000 συνδρομητές παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 43.000.000 ήταν Αμερικανοί.

Στα της χώρας μας, ο ερχομός του Netflix προσθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στις premium συνδρομητικές παροχές, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για το παρεχόμενο προϊόν, σε έναν χώρο που κυριαρχούν μέχρι τώρα ο OTE TV, Forthnet (Nova) και Vodafone (HOL). Οι παίκτες γίνονται περισσότεροι και η προσφορά ακόμη πιο άρτια.

Τα βασικά στοιχεία του «ελληνικού» Netflix:
-Είναι δωρεάν για τον πρώτο μήνα, για όσους γράφονται για πρώτη φορά.

-Για να συνδεθείς χρειάζεται απλά να δώσεις μια διεύθυνση e-mail που χρησιμοποιείς και να ορίσεις τον προσωπικό σου κωδικό χρήστη.

-Η υπηρεσία δέχεται όλες τις κάρτες χρεωστικές και πιστωτικές, καθώς επίσης και Paypal.

-Μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις διακοπή της χρήσης, με «Finish Sign Up» με ένα πολύ απλοποιημένο τρόπο.

-Δεν έχει υπότιτλους στα ελληνικά για την ώρα. Πρόκειται για ένα βασικό μειονέκτημα που μένει να δούμε αν θα ληθεί άμεσα.

-Υπάρχουν υπότιτλοι στα αγγλικά που ενεργοποιούνται με την ένδειξη CC που υπάρχει στο κάτω δεξί μέρους του player.

-Περιεχόμενο με ελληνικούς υπότιτλους θα προστεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και θα αυξάνεται σταδιακά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr