Netflix: Τέλος στο μοίρασμα κωδικών, τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν

Netflix: Τέλος στο μοίρασμα κωδικών, τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν
A photo of a person about to watch Netflix on a screen inside an apartment, during the coronavirus lockdown in Dublin. On Wednesday, January 13, 2021, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου» αναφέρει μεταξύ άλλων, το email του Netflix

Τέλος στο «μοίρασμα» κωδικών βάζει το Netflix καθώς μάλιστα οι πρώτοι συνδρομητές στις ΗΠΑ έλαβαν μέσω mail και το αντίστοιχο ειδοποιητήριο

Έτσι, η δημοφιλής πλατφόρμα τελειώνει «password sharing» που της στερεί σημαντικά έσοδα. «Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου» αναφέρει μεταξύ άλλων, το email, που ξεκίνησε να αποστέλλει η εταιρεία προς αρκετά εκατομμύρια συνδρομητών. Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης πως τα μέλη μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους εκτός του σπιτιού, εφόσον ξεκινήσουν μια νέα, δική τους συνδρομή. Εναλλακτικά μπορούν να πληρώσουν επιπλέον 7,99 δολ. τον μήνα ανά άτομο εκτός του σπιτιού για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση.

Θυμίζουμε πως η πλατφόρμα έκανε τα… στραβά μάτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν και επωφελήθηκε από την αυξημένη ανάγκη του διεθνούς κοινού για ψυχαγωγία, όσο ήταν κλεισμένος στο σπίτι του, καταγράφοντας ρεκόρ νέων συνδρομών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως, με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο κόσμος ξεκίνησε και πάλι να βγαίνει, οπότε η εταιρεία είδε τις συνδρομές και τα έσοδα της να υποχωρούν. Κάτι που με τη σειρά του αποτυπώθηκε και στη μετοχή της, δυσαρεστώντας τους επενδυτές.

Η διακοπή του password sharing επρόκειτο να δρομολογηθεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου, όμως μετά από πίεση των πελατών η ημερομηνία αναβλήθηκε για λίγο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς, ήτοι δηλαδή περίπου το 43% της παγκόσμιας βάσης πελατών της πλατφόρμας. Το επιχείρημα της εταιρείας είναι πως η πτώση των εσόδων της την εμποδίζει να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο που επιζητούν οι πιστοί συνδρομητές της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: