Νικητής στο Μίσιγκαν ο Σάντερς – Σοκ για την Κλίντον

Νικητής στο Μίσιγκαν ο Σάντερς – Σοκ για την Κλίντον
USA ELECTIONS DEBATE MICHIGAN

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Τραμπ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Μία σημαντική και απροσδόκητη νίκη κατάφερε να επιτύχει ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Η Χίλαρι Κλίντον αναδείχθηκε, ωστόσο, νικήτρια στην πολιτεία του Μισισίπι.

Πιο συγκεκριμένα, στο Μίσιγκαν ο Σάντερς επικράτησε με 50% έναντι 48%, ενώ στο Μισισίπι η Χίλαρι Κλίντον κατέκτησε τη νίκη με τεράστια διαφορά, επικρατώντας με 83% έναντι 17% του Σάντερς.

Αντιθέτως, στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Τραμπ νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους του. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους στο Μίσιγκαν και το Μισισίπι, κλείνοντας μια προεκλογική εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από τις επιθέσεις που δέχθηκε από τη συστημική βάση του κόμματος, προκειμένου ν’ ανακοπεί η θετική προεκλογική δυναμική του.

Ειδικότερα, στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ επικράτησε με 37% ενώ ο Τεντ Κρουζ πήρε το 25%. Τρίτος ο Τζον Κάσιτς με 24% και τελευταίος ο Μάρκο Ρούμπιο με 9%. Στο Μισισίπι, ο Τραμπ επικράτησε με 47%, ο Κρουζ πήρε 36%, ο Κάσιτς 9% κι ο Ρούμπιο 5%. Στο Άινταχο νικητής ήταν ο Τεντ Κρουζ με 43%. Δεύτερος ήρθε ο Τραμπ με 28%, τρίτος ο Ρούμπιο με 18% και τελευταίος ο Κάσιτς με 7%.