Νικόλ Κίντμαν και Σαρλίζ Θερόν ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ταινία για το Fox News

Η Κίντμαν θα υποδυθεί τη δημοσιογράφο που διατύπωσε τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες σε βάρος του ιδρυτή του καναλιού.

Η Νικόλ Κίντμαν και η Σαρλίζ Θερόν θα παίξουν στην ταινία μεγάλου μήκους που θα αφηγείται τί συνέβαινε στα παρασκήνια του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox News, το οποίο σημαδεύτηκε τα τελευταία χρόνια από διάφορα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις για να μετάσχει στην ταινία, την παραγωγή της οποίας θα κάνει το ανεξάρτητο στούντιο Annapurna Pictures, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδικευμένου ιστότοπου The Hollywood Reporter.

Η Κίντμαν θα υποδυθεί τη δημοσιογράφο Γκρέτσεν Κάρλσον, η οποία διατύπωσε τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες σε βάρος του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Fox News, τον Ιούλιο του 2016.

Η θέση του Έιλς επιδεινώθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα όταν η Μέγκιν Κέλι, ένα από τα «αστέρια» του σταθμού, την οποία θα υποδυθεί η Σαρλίζ Θερόν, δήλωσε ότι είχε δεχτεί προτάσεις με υπονοούμενα από τον Έιλς 10 χρόνια νωρίτερα.

Ο Έιλς είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Fox News τον Ιούλιο 2016 και την ίδια τύχη είχε μερικούς μήνες αργότερα ο διάσημος παρουσιαστής του δικτύου Μπιλ Ο’ Ράιλι, που κατηγορείτο επίσης από διάφορες γυναίκες για παρενόχληση.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Μέγκιν Κέλι είχε κατηγορήσει το Fox News ότι προστάτευε επί μακρόν τον διάσημο παρουσιαστή του, παρά τις καταγγελίες σε βάρος του. Σύμφωνα με έρευνα της New York Times, το τηλεοπτικό δίκτυο φέρεται να είχε καταβάλει εκατομμύρια δολάρια σε πρόσωπα που πιθανολογείται ότι ήταν θύματα του παρουσιαστή για να εξαγοράσει τη σιωπή τους.

Η υπόθεση είχε ξεσπάσει μερικούς μήνες πριν από το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν, το οποίο έκτοτε έφερε στο φως καταγγελίες και υποθέσεις παρενόχλησης σε βάρος πολλών υπευθύνων και δημοσιογράφων από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα υπογράφει ο Τζέι Ρόoυτς («Τράμπο», «Γαμπρός της Συμφοράς») πάνω σε σενάριο του Τσαρλς Ράντολφ, ενός εκ των σεναριογράφων της ταινίας «The Big Short», για το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ.