Νίκος Δένδιας: «Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται»

Νίκος Δένδιας: «Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται»

«Θα φτάσουμε έως το τέλος» αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξη του. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ έπραξε ότι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη, και εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, σημείωσε, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αποφάσισε κατά ποίων πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, και για ποια αδικήματα. Αναφερόμενος στην μη προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αναρωτήθηκε «γιατί, με αυτό το κατηγορητήριο στην πλάτη τους, πανηγυρίζουν» για να προσθέσει ότι «η έρευνα δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και θα επεκταθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που ελευθερώθηκαν με όρους, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται». Προειδοποίησε μάλιστα όποιον νομίζει «ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει στην πράξη. Θα φτάσουμε έως το τέλος, θα τους πολεμήσουμε παντού. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας καθήκον».

Διαβάστε ακόμη: Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (βίντεο)

Σίμος Κεδίκογλου: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο  τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Φυσικά υπήρξε μια έκπληξη» του πρωθυπουργού, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου για τη μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της» κάτι που, όπως είπε, απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τη φημολογία λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση και από κυβερνητικής και από πολιτικής πλευράς», κάλεσε όλες τις πλευρές να συνδράμουν το έργο της δικαιοσύνης και σημείωσε: «κινούμαστε θεσμικώς άψογα».

Διεμήνυσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε».