Νίκος Μαμιδάκης: ‘Ετρεξα να προλάβω πριν τραβήξει τη σκανδάλη

Νίκος Μαμιδάκης: ‘Ετρεξα να προλάβω πριν τραβήξει τη σκανδάλη

«Ο Κυριάκος ήταν άνθρωπος με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Ο αδελφός του Κυριάκου Μαμιδάκη, Νίκος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανάφερε ότι προσπάθησε να αποτρέψει την αυτοκτονία του αλλά δεν πρόλαβε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μίλησε μαζί του λίγο προτού αυτός προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

«Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα. Δεν τον προλάβαμε. Είχε πάρει τις αποφάσεις του και δεν μπορούσα να του αλλάξω γνώμη. Μου τηλεφώνησε, ευχήθηκε καλή τύχη στην οικογένεια και «έφυγε». Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο Κυριάκος είχε τρομερές ευαισθησίες και δεν άντεξε την πίεση των τελευταίων εξελίξεων. Ειπώθηκαν πράγματα και έγιναν σχόλια που δεν είναι αλήθεια. Οταν ο Α και ο Β μιλάνε για πτώχευση, ενώ δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά μια κίνηση για να προστατευτούμε γιατί έχουμε πολλά ενδιαφέροντα και από οίκους του εξωτερικού, δεν μπορεί την ίδια στιγμή να πετάγεται ο άλλος και να σου λέει «πτώχευσες». Δυστυχώς αυτό που συνέβη σε εμάς μπορεί να συμβαίνει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορεί να μιλάς για ένα γκρουπ πολυσχιδές με δραστηριότητες σε πολλούς κλάδους και επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτό τον τσάκισε. Δεν άντεξε ο Κυριάκος. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα από τον αδελφό μου και θα κουβαλάω πάντα μαζί μου είναι η εντιμότητά του» αναφέρει στην εφημερίδα.

Yπενθυμίζεται ότι μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατο του Κυριάκου Μαμιδάκη, η εταιρεία Jet Oil του ομώνυμου ομίλου είχε καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, η εταιρεία τονίζει την ανάγκη προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης.

Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών. Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jetοil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920.000 ευρώ προς τους εργαζομένους, κ.ά.