Νωρίτερα θα γίνει φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Νωρίτερα θα γίνει φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου καλούνται οι επιχειρήσεις να δώσουν βεβαιώσεις αποδοχών.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν φέτος τις φορολογικές τους δηλώσεις νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες με στόχο η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet, που θα δεχθεί τις δηλώσεις του 2016, να ανοίξει τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου, όταν δηλαδή οι φορολογούμενοι θα έχουν πληρώσει και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.

Επιπλέον, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δίνεται προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ειδικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 η σχετική απόφαση για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων εκδόθηκε στις 18 Μαρτίου, όταν η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των βεβαιώσεων είχε ορισθεί στις 30 Μαρτίου.

Πηγή: Ημερησία