Norse Atlantic Airways: Η low cost αεροπορική που συνδέει Αθήνα-Λος Άντζελες

Norse Atlantic Airways: Η low cost αεροπορική που συνδέει Αθήνα-Λος Άντζελες
Πότε ξεκινούν οι πτήσεις – Ποια τα σχέδια του νορβηγικού αερομεταφορέα για την Ελλάδα.

Επεκτείνοντας το δίκτυο υπερατλαντικών δρομολογίων της, η Norse Atlantic Airways, εγκαινιάζει, αρχής γενομένης από 3 Ιουνίου 2025, ένα νέο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με το Λος Άντζελες σε μια πτήση διάρκειας 13 ωρών και 30 λεπτών.

Η πτήση θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα με Boeing 787-9 Dreamliner, με το εν λόγω δρομολόγιο να αποτελεί και το μεγαλύτερο της αεροπορικής εταιρίας, καθώς θα καλύπτει 11.149 χιλιόμετρα (6.928 μίλια). Να σημειωθεί ότι η Αθήνα είναι η 4η κατά σειρά Ευρωπαϊκή πόλη από την οποία η Norse Atlantic Airways εκτελεί δρομολόγια προς την “Πόλη των Αγγέλων”, αφού πετάει ήδη από Ρώμη, Λονδίνο και Παρίσι. Οι ναύλοι θα ξεκινούν από 259 ευρώ (269 δολάρια), με διαθέσιμες επιλογές, τόσο στην οικονομική, όσο και στην premium κατηγορία.

Η Ελλάδα γίνεται το σπίτι μας και θα έχουμε μόνιμη παρουσία

«Η Ελλάδα δεν είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, καθώς όλοι την γνωρίζουν μέσα από άρθρα και ταινίες του Χόλυγουντ, αλλά θεωρώ ότι είναι μια αγορά με μεγάλη δυναμική. Επίσης, οι Αμερικανοί τουρίστες, δεν είναι καθόλου τσιγκούνηδες. Ξοδεύουν αρκετά χρήματα και αφήνουν φιλοδώρημα, ακόμη και αν δεν το ζητήσετε. Οπότε μιλάμε για ένα κοινό – στόχο με αποτύπωμα στους τουριστικούς προορισμούς που επισκέπτεται. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι τα value for money εισιτήρια που προσφέρουμε. Ειδικά, τώρα που το δολάριο βρίσκεται σε πτώση, είναι ένα κίνητρο για να ταξιδέψουν περισσότεροι Έλληνες στην Αμερική. Είναι καλή συγκυρία.» δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Bjørn Tore Larsen, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Norse Atlantic Airways.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα γίνεται ένας στρατηγικής σημασίας προορισμός για την επιχειρηματική δραστηριότητα του νορβηγικού αερομεταφορέα. «Δεν είναι απλώς ένας ακόμη προορισμός. Γίνεται το σπίτι μας και θα έχουμε μόνιμη παρουσία εδώ. Σκοπεύουμε να προσλάβουμε πάνω από 100 εργαζόμενους στην ελληνική αγορά και σε αυτή τη φάση είμαστε σε αναζήτηση πιλότων. Παρότι είμαστε low cost εταιρεία, προσφέρουμε καλή εμπειρία στους πελάτες μας οι οποίοι, σε ποσοστό 99%, δηλώνουν ικανοποιημένοι από το προσωπικό μας.  Θα συνεισφέρουμε στην ελληνική οικονομία ως εργοδότες και ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα» επεσήμανε.

Ερωτηθείς αναφορικά με την προσθήκη νέων δρομολογίων από την Αθήνα στο άμεσο μέλλον, ο κ. Larsen, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να μεγαλώσει η εταιρεία με αργά και σταθερά βήματα στην Ελλάδα και σταδιακά να αναπτύξει το δίκτυό της με νέους προορισμούς.

«Στην Norse Atlantic Airways, παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Μπορείς να πάρεις το πακέτο με τη μεγάλη βαλίτσα και το δωρεάν φαγητό ή να πληρώσεις για να έχεις λιγότερες ανέσεις. Εσύ επιλέγεις. Γενικότερα μας αρέσει να ξεκλειδώνουμε νέους προορισμούς και να πετάμε εκεί που άλλοι δεν πετούν. Ήμασταν δε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε πτήση από την Ευρώπη στην Ανταρκτική» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά σύνδεση με το… West Coast

Τη μεγάλη σημασία της αμερικανικής αγοράς για την Ελλάδα και την Αθήνα υπογράμμισε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τονίζοντας πως η τουριστική κίνηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

«Το 65% των επιβατών από τις ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν ανταπόκριση για άλλες χώρες και το υπόλοιπο 35% απευθείας σύνδεση, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει χώρος να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η αγορά. Θα είναι δε η πρώτη φορά που συνδέεται η Αθήνα με την west coast και η εκτίμησή μας είναι ότι οι επιβάτες θα είναι αρκετοί. Το Λος Άντζελες είναι σημαντικός προορισμός, δεδομένου ότι ήταν η λιγότερο αναπτυγμένη αγορά για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε και τη μεγάλη ελληνική κοινότητα που υπάρχει στην Καλιφόρνια», είπε η κα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη στο προφίλ των Αμερικανών τουριστών που θα ταξιδέψουν προς την Ελλάδα είναι, κατά μέσο όρο, ηλικίας 46 ετών που έρχονται για διακοπές, το 83% ταξιδεύουν σε ζευγάρια ή με φίλους και κλείνουν τα εισιτήρια απευθείας από την αεροπορική σχεδόν ένα τρίμηνο πριν. Συνήθως μένουν 15 μέρες στην χώρα μας, εκ των οποίων οι 4 στην Αθήνα.

«Σίγουρα η πτώση του δολαρίου, αλλάζει τα δεδομένα. Ωστόσο, η κατάσταση, μέχρι στιγμής, είναι θετική, η αγορά εξελίσσεται, αλλά την παρακολουθούμε στενά».

Τέλος σε ότι αφορά τις επιδόσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η κα Παπαδοπούλου αποκάλυψε ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2025 καταγράφεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10,6%, με τον διεθνή τομέα να είναι αυτός που δίνει την ώθηση με ποσοστό  72%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: