Ντάισελμπλουμ: Αδύνατο να έχουμε τελική συζήτηση σημερα

Ντάισελμπλουμ: Αδύνατο να έχουμε τελική συζήτηση σημερα

Έριξε τους τόνους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αδύνατο να έχουμε τελική συζήτηση σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει την αξιολόγηση των θεσμών επί των ελληνικών προτάσεων. Σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας έφτασαν πολύ αργά και πρόσθεσε ότι θα δείξει αν αποτελούν καλή βάση για περαιτέρω συζήτηση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάιλ Νούναν ανέφερε ότι δεν αναμένει σήμερα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί κι’ άλλο Eurogroup την Πέμπτη.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Κάρλος ντε Γκίντος δήλωσε ότι δεν αναμένει σήμερα απόφαση, γιατί πολλά τεχνικά θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ εξέφρασε την ανησυχία του γιατί οι ελληνικές προτάσεις έφτασαν πολύ αργά και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι. Πρόσθεσε, ότι δεν αναμένει κάτι εξαιρετικό σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ