Ντάισελμπλουμ: «Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες»

Ντάισελμπλουμ: «Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες»

Ο επικεφαλής του Eurogroup χτυπά «καμπανάκι» για την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή των μέτρων και δηλώνει πως εξαντλείται η υπομονή.

«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους». Αυτή ήταν η δήλωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς από την εφημερίδα Τα Νέα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση της Κομισιόν στη Χάγη, δεν «χαρίστηκε» στην ελληνική κυβέρνηση, αφού, μολονότι παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας, τόνισε πως «χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες». Επανέλαβε πάντως ότι η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Κανείς δεν περίμενε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα η Ελλάδα»

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της, προωθώντας άμεσα όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ακόμη «αρκετή δουλειά μπροστά της».

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός