Ντάισελμπλουμ: «Η λίστα Βαρουφάκη βοηθά, αλλά συνεργαστείτε με τους θεσμούς»

Ντάισελμπλουμ: «Η λίστα Βαρουφάκη βοηθά, αλλά συνεργαστείτε με τους θεσμούς»

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup την λίστα των μεταρρυθμίσεων που του έστειλε την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών.

«Αυτό το έγγραφο (η λίστα που απέστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης) θα συνδράμει την συγκεκριμενοποίηση της πρώτης λίστας των μεταρρυθμιστικών μέτρων. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα χρειαστεί να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς. Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι κατά την διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρύτερη άποψη που να καλύπτει όλους τους τομείς της πολιτικής» αναφέρει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή του με την οποία απάντησε στην λίστα των μεταρρυθμίσεων που του έστειλε την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γίαννης Βαρουφάκης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup διευκρινίζει: «Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες…και οι τεχνικής φύσεως εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα» ενώ προσθέτει:

«Θα σας ενθάρρυνα να συνεργαστείτε στενά με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Πηγή: Reuters