Ντάισελμπλουμ: Ναι, εγώ ζήτησα την απομάκρυνση Βαρουφάκη

Ντάισελμπλουμ: Ναι, εγώ ζήτησα την απομάκρυνση Βαρουφάκη
Photo:

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση, ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει ευθαρσώς πως αυτός σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε την απομάκρυνση Βαρουφάκη.

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός της ολλανδικής κυβέρνησης Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέρχεται στην ιστορική κόντρα του με τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και σε δηλώσεις του στην ολλανδική τηλεόραση προσπαθεί να… οικειοποιηθεί την αποπομπή του από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε εκπομπή που αναμένεται να προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, την περίοδο των τεταμένων σχέσεων της Ελλάδας με τα μέλη της Ευρωζώνης σήκωσε το τηλέφωνο, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρυνθεί ο κ. Βαρουφάκης από το πόστο του.

Όπως ανέφερε, η παρουσία του δεν διευκόλυνε καθόλου τις διαπραγματεύσεις εκείνη την περίοδο και σύμφωνα πάντα με τον Ολλανδό πολιτικό, οι σχέσεις Βαρουφάκη με τους υπόλοιπους υπουργούς ήταν τεταμένες ώστε να μην υπάρχει περιθώριο συνεννόησης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ντάισελμπλουμ του απάντησε πως δεν είναι ο πρόεδρος του eurogroup αρμόδιος για μια τέτοια απόφαση, αλλά η ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, ο Γιάνης Βαρουφάκης όντως απομακρύνθηκε από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και το υπουργικό συμβούλιο την επομένη του δημοψηφίσματος.

Πηγή: news247.gr