Ο 27χρονος που άφησε μισό εκατομμύριο δολάρια για τη δική του startup

Ο 27χρονος που άφησε μισό εκατομμύριο δολάρια για τη δική του startup

Άφησε μια θέση στελέχους στην BlackBerry για να δημιουργήσει μια εταιρεία με επίκεντρο τους υπαλλήλους.

Πριν από τρία χρόνια ο Ray Gillenwater (αριστερά στη φωτογραφία) ήταν το νεώτερο υψηλόβαθμο στέλεχος στη BlackBerry, με αποδοχές $500.000 το χρόνο και λαμπρές προοπτικές. Αλλά κάτι δεν του πήγαινε καλά.

«Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε μηχανισμός και πρόβλεψη ώστε η εταιρεία να ακούει τους υπαλλήλους της και να αξιοποιεί τις ιδέες τους» αναφέρει σε συνεντεύξεις του. «Οι υπάλληλοι γνωρίζουν τη δουλειά τους, το προϊόν και τους πελάτες, συνεπώς η γνώμη τους θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως πολύτιμο feedback από τη διοίκηση. Πράγμα που δεν συμβαίνει».

Αφού, μετά από διάφορα περιστατικά, διαπίστωσε πως η επικοινωνία του ανώτερου μάνατζμεντ με τα κατώτερα επίπεδα ήταν ανύπαρκτη, απλώς παραιτήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα διευκόλυνε αυτή την επικοινωνία. Αυτή η εταιρεία είναι η SpeakUp.

Κάθε εταιρεία που εγγράφεται στο SpeakUp δίνει στους υπαλλήλους της την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους με τους μάνατζερ, αλλά και με τους άλλους υπαλλήλους που συνεισφέρουν και εκείνοι με τη γνώμη τους, ανώνυμα ή επώνυμα.

«Οι περισσότερες εταιρείες είναι καλές στην επικοινωνία από πάνω προς τα κάτω», αναφέρει ο Gillenwater, «είναι το μοντέλο που έχει εφεύρει ο στρατός για να δουλεύει. Αλλά το σύγχρονο μάνατζμεντ δεν είναι στρατός».

Το SpeakUp ενθαρρύνει την εποικοδομητική κριτική. Εκεί όπου οι μάνατζερ βλέπουν μόνο στόχους, το SpeakUp τους παρέχει λύσεις, προβλήματα που δεν έχουν υπόψη και μια διάσταση που δεν μπορούν να δουν λόγω θέσης.

Μετά την παραίτησή του ίδρυσε τη SpeakUp μαζί με τον φίλο του Keith Barney (δεξιά στη φωτό). Έβαλαν ελάχιστα χρήματα από την τσέπη τους, συγκέντρωσαν $350.000 από angel investors και από τον περασμένο Σεπτέμβριο -τρία χρόνια μετά την αρχική ιδέα- έβγαλαν το site στον αέρα.

Σήμερα στο SpeakUp συμμετέχουν 400 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Εταιρείες που θέλουν να ακούσουν τη φωνή των υπαλλήλων τους και που η πλατφόρμα αυτή το κάνει ασφαλές και δυνατό για όλους.